KISA BİR BAKIŞ

KANAL TEDAVİSİ

Dişlerinizi Kaybetmeden Kurtarın!

Kanal tedavisi tekrar onarılamayacak olan dişlere veya canlılığını kaybetmiş dişlere uygulanabilen genellikle zorunlu bir uygulamadır.

Kanal tedavisi önceki radyografi alınır ve yapılacak işlem planlanır. Dişin halen canlı olduğu durumlarda anestezi uygulaması ile bölge uyuşturulur ve kanal tedavisi görecek yerle bakterilerden ve zararlı mikroorganizmalardan arındırılır. Bu işlemin ardından kanal tedavisi işlemi gerçekleştirilir. Genellikle 30 dakika süren kanal tedavisi belli durumlarda 1-2 saat aralığında da olabilmektedir.

KANAL TEDAVİSİ

NEDİR? NE DEĞİLDİR?

Kanal içi sinirler, zarar görüp iltihaplandığında, kendini iyileştirebilme özelliği olmadığı için ölür. Pulpa (sinir) ölümü en çok darbe almış, kırılmış bir dişte veya derin bir çürüğe bağlı olarak gelişir. Her iki durumda da bakteriler pulpaya ulaşır ve bir iltihaplanmaya neden olur.

Diş hekiminin bilgisi olmadan alacağınız ilaçlar -özellikle antibiyotikler- ağrınızı sadece geçici bir süre için erteleyebilirler. Uzun süre kullanılan antibiyotikler iltihabı daha dirençli hale getirmekte ve dişin tedavisini zorlaştırmaktadır.

Kanal tedavisi yapılan bir dişin pulpası çıkartılmış olduğundan; soğuk-sıcak gibi dış uyaranlara karşı dişte ağrı oluşması söz konusu değildir. Eğer tedavi öncesinde ilgili dişte ağrı veya iltihap varsa tedaviyi takip eden ilk birkaç günde özellikle çiğneme gibi dişin üzerine baskı gelen durumlarda hafif ağrı hissedilmesi normaldir.

KANAL TEDAVİSİ BLOG

Tedavi sonrasında hasta nelere dikkat etmelidir?

Kanal tedavisi dişte görülen probleme göre, sıklıkla 1-2 seansta tamamlanır. Tedavi sonrası hastanın ilk 2-3 gün dişinde rahatsızlık hissetmesi olağandır. Hasta diş hekimin tavsiyeleri ışığında ağrı kesici kullanabilir.

Kanal tedavisinden sonra başka bir işlem yapılması gerekir mi?

Kanal tedavisi sonrasında, dişin kuron kısmının kalıcı olarak restore edilmesi gerekir.

Kanal tedavisi yapılan bir dişin ömrü ne kadardır?

Kanal tedavisi uygulanmış dişler; uzun yıllar ağızda kalarak, çiğneme fonksiyonunun devamlılığına ve estetiksel anlamda güzel bir görünümün elde edilmesine olanak sağlamaktadır.

Kanal tedavisi yapılmış bir diş tekrar iltihaplanabilir mi?

İyi yapılmış kanal tedavilerinde başarı oranı %90-95 civarındadır. Ancak hastanın ağız hijyenine bağlı olarak kök kanallarının tekrar enfekte olması söz konusu olabilir.

SORUNSUZ TEDAVİ

Geleneksel tedavilerle teknolojinin harmanı, yeni cihazlarlarla donatılmış klinik, yüksek hasta memnuniyeti Markasya Diş Kliniğini ön plana çıkarıyor.

Kanal tedavisi sırasında ne tip komplikasyonlar oluşabilir?

Çok sık olmasa da kanal dolgusunun kök dışına taşması, kanal yıkama solüsyonlarının kök dışına taşması, dişin kırılması, kök kanalında perforasyon oluşması (dişin delinmesi) gibi komplikasyonlarla karşılaşılabilmektedir.

Kanal tedavisi için kaç kez gelip gitmem gerekiyor?

Pulpası canlı bir dişte yapılan kanal tedavisinin tek seansta bitirilmesi esastır. Ancak dişin canlılığını yitirdiği, kök ucunda enfeksiyonun olduğu ve kanal tedavisinin tekrar edildiği durumlarda; seans sayısı iki veya daha fazla olabilmektedir.

About Markasya

Dentist Binnur Toysal YİĞİTBAŞI, who has adopted the principle of providing the best quality dental health service and providing information to patients since 2001, continues to serve her patients in areas such as Aesthetic Dentistry, Implantology, Botox, Dermal Fillers, Maxillofacial Surgery, Pediatric Dentistry, and Periodontal Treatments.

Website update date:
i: 04.04.2023

Contact

Mobile: +90 (532) 464 09 19
Phone: +90 (242) 241 81 62
Address: Toros Mah. 805 Sk. Kurgu Plaza

No: 14/1 Konyaaltı ANTALYA

yüz ölçüleri cerrahi tedavi Diş Hastalıkları Çekirdek Çitlemek Antalya Diş İmplantı erken teşhis Ağız Yapısı Avantajları Diş eti yapısı Kimlik Tespiti Diş Çapraşıklığı Dudak yapısı Diş İzi Estetik dişler Dijital diş eti şişliği Konuşma bozukluğu Diş Hekimi tedavi süreci İlerlemiş Diş Eti Hastalığı