Çekirdek Çitlemek Dişlere Zarar Verir Mi? - Antalya Diş Kliniği

Çok sevilen bir kuruyemiş olan çekirdek, bağımlılık düzeyinde bir 'çekirdek çitleme alışkanlığı' oluşturmuş ise, dişlere, düşünüldüğünden daha fazla olumsuz etki eder.

Dişin aynı noktası, devamlı olarak "çitleme" etkisine maruz kaldığında, çekirdeğin, diş ile temas ettiği yüzeyde, kronikleşen iritasyona sebep olur. Çekirdek çitleme alışkanlığı, öndeki üst ve alt kesici dişlerde, çentikler oluşturarak deformasyona neden olur.

Çentiksiz ve daha sağlıklı dişlere sahip olmak için, çekirdekle aramıza bir miktar mesafe koymak, dişler için olduğu kadar, genel sağlık için de daha olumlu olacaktır.

About Markasya

Dentist Binnur Toysal YİĞİTBAŞI, who has adopted the principle of providing the best quality dental health service and providing information to patients since 2001, continues to serve her patients in areas such as Aesthetic Dentistry, Implantology, Botox, Dermal Fillers, Maxillofacial Surgery, Pediatric Dentistry, and Periodontal Treatments.

Website update date:
i: 04.04.2023

Contact

Mobile: +90 (532) 464 09 19
Phone: +90 (242) 241 81 62
Address: Toros Mah. 805 Sk. Kurgu Plaza

No: 14/1 Konyaaltı ANTALYA

Diş Minesi Ne Kadar Dayanıklı? implant Ortodonti Nedir Dijital Gülüş Tasarımı ağız solunumu Diş Apsesi diş eti rahatsızlıkları Apareyler çürük Antalya Diş İmplantı Çene Cerrahisi Ortodontik Tedavi Yaş Grubu Şeffaf Plak Diş Çapraşıklığı Kimlik Tespiti Protetik Diş Tedavisi Diş Beyazlatma Aparey Karışık Dişlenme