Antalya Diş Hekimi Yüksek tansiyon, implant tedavisine engel mi? Konyaaltı Diş Kliniği

Kontrolsüz tansiyon veya ilaç kullanılarak kontrol altında tutulan yüksek tansiyon (hipertansiyon), implant planlanırken bilinmesi gereken önemli noktalardan birisidir.

Çene kemiğine yerleştirilen implanlar, kan basıncına herhangi bir etkide bulunmaz. Ancak lokal anestezide kullanılan ilaçlar adrenalin içermektedir. Bu adrenalin, kan basıncını dengeleyen ilaçlar ile birleştiğinde kan basıncında hızlı artışlara neden olabilmektedir. Buradaki kritik nokta, kaygının azaltılmasındır, çünkü implant uygulamasında kan basıncının artmasındaki asıl etken kaygı artışıdır.

Kan basıncı artışının önüne geçilebilmesi için, hastanın, kullandığı ilaçları dozuyla birlikte belirtmesi ve ayrıca diğer kronik rahatsızlıkları hakkında, diş doktorunu net bir şekilde bilgilendirmesi gerekmektedir.

Hastanın vermiş olduğu bilgiler ışığında yapılan tedavilerde, diş hekimi, lokal anestezinin dozunu, yani adrenalin seviyesini, hastaya göre ayarlar. Böylelikle, implant tedavisi, kan basıncıyla ilgili herhangi bir sorun yaşanmadan yapılmış olur.

Markasya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, uzman diş hekimleriyle, 2013 yılından, günümüze, implant uygulamalarıyla birlikte, diş hekimliğinin diğer uzmanlık alanları olan, çocuk diş hekimliği (pedodonti), kanal tedavisi (endodonti), çene cerrahisi ve diş çapraşıklıklarının tedavisi (ortodonti), diş eti hastalıklarının tedavisi, estetik diş hekimliği (gülüş tasarımı), diş dolgusu, hareketli diş protezleri ve sabit protezler gibi alanlarda, hastalarına, Antalya’nın Konyaaltı İlçesi’nde ağız ve diş sağlığı hizmeti vermektedir.

About Markasya

Dentist Binnur Toysal YİĞİTBAŞI, who has adopted the principle of providing the best quality dental health service and providing information to patients since 2001, continues to serve her patients in areas such as Aesthetic Dentistry, Implantology, Botox, Dermal Fillers, Maxillofacial Surgery, Pediatric Dentistry, and Periodontal Treatments.

Website update date:
i: 04.04.2023

Contact

Mobile: +90 (532) 464 09 19
Phone: +90 (242) 241 81 62
Address: Toros Mah. 805 Sk. Kurgu Plaza

No: 14/1 Konyaaltı ANTALYA

37 Diş 20'lik Diş Antalya Ortodonist Tedavi Planlaması Avantajları Nasıl Önlenir Çekirdek Çitlemek Antalya Diş Kliniği Çocuklarda Dişçi Korkusu diş kaybı Yirmilik Diş Gülüş Tasarımı Uygulaması Diş Minesi Ne Kadar Dayanıklı? Diş Eğriliği Ortodonti Kaç Dişi Var erken teşhis Antalya Diş Hekimi Diş Hekimi Antalya Yirmilik Diş