Çocuklarda Diş Çürüğü - Antalya Diş Hekimi - Konyaaltı Çocuk Diş Kliniği

6 yaşından sonra, çocukların ağızlarında, en arka bölgede, azı dişleri çıkmaya başlar. Ebeveynler, bu dişleri "süt dişi" olarak düşünür. Ancak söz konusu dişler, daimi diştir ve çocuk, karışık dişlenme dönemine girmiştir. Yani, çocuğun, yetişkin dişleri çıkmaya başlamıştır.

Süt dişleri dökülmeden, ortalama 6 yaşında, 6 numaralı ilk azı dişi çıkar. Çocuğun ağzında, hala süt dişleri de olduğu için, bu dönem, "karışık dişlenme dönemi" olarak adlandırılır.

6 yaş dişi çıktıktan sonra, en öndeki süt dişleri sallanır ve düşer. Yani süt 1 numaralar düşer, daimi 1 numaralar sürer.

Ebeveynler, karışık dişlenme döneminde süren 6 numaralı dişi, "süt dişi" olarak değerlendirmektedir ve diş çürüğü oluştuğunda, bu dişler, ihmal edilebilmektedir.

Böyle durumlarda çürük olan diş, tamamen kaybedilebilir veya bu dişlere, erken yaşta, kanal tedavisi uygulaması yapılabilir.

Über uns

Die Zahnärztin Binnur Toysal YİĞİTBAŞI, die seit 2001 das Prinzip übernommen hat, ihren Patienten die höchste Qualität zahnärztlicher Versorgung zu bieten und Informationen zu erbringen und sie wird ihre Patienten weiterhin in Bereichen wie ästhetische Zahnheilkunde, Implantologie, Botox, Dermal Filler, Kiefer- und Gesichtschirurgie, Kinderzahnheilkunde, Therapie bei Zahnfleischerkrankungen und Implantaten betreuen.

Datum der Website-Aktualisierung: 04.04.2023

Kontakt

Telefon: +90 (532) 464 09 19
Telefon: +90 (242) 241 81 62
Addresse: Toros Mah. 805 Sk. Kurgu Plaza

No: 14/1 Konyaaltı ANTALYA

Gülüş tasarımı işlemleri tedavi süreci ağız hijyeni Diş Hekimi Porselen kaplama Diş Çapraşıklığı Protetik Diş Tedavisi Ağız ve Diş Sağlığı Diş İzi Antalya Pedodontist Avantajları Yaş Antalya Ortodonti Uzmanı Diş yapısı Karışık Dişlenme Boyun Kasları Periodontal rahatsızlıklar Ortodonti Problemleri diş eti hassasiyeti Ağız Hastalıkları